Населені пункти Донеччині, які знаходяться без води, газу й електрики, забезпечать дровами та вугіллям

Населені пункти Донеччині, які знаходяться без води, газу й електрики, забезпечать дровами та вугіллям

Укрінформ
В Донецькій області наразі понад 130 прифронтових населених пунктів знаходяться без водо-, газо-, електропостачання. До зими їх забезпечать «буржуйками», дровами та вугіллям.

Про це повідомив у телеефірі начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, передає кореспондент Укрінформу.

«В області зараз більше 130 населених пунктів, які наближені до лінії фронту, знаходяться без водо-, газо-, електропостачання. І взимку опалювальний сезон в них буде проходити: ми забезпечили їх пілетами, буржуйками, дровами, вугіллям. Ми зробимо все можливе і неможливо, щоб підтримати тих людей, які залишаються зараз у своїх населених пунктах», - сказав очільник області.

Він зазначив, що до зими на Донеччині готуються «дуже плідно» як по забезпеченню людей водопостачанням, так і по забезпеченню теплопостачанням.

За словами Філашкіна, централізоване теплопостачання цієї зими буде у великих містах – у Краматорську, Слов’янську, Дружківці та Добропіллі. Також будуть намагатися це зробити і в Костянтинівці.

Читайте також: Поліцейські Курахового на Донеччині провели найнебезпечніші евакуації двох жінок

«Будемо робити все можливе і неможливе, щоб у нас був опалювальний сезон і в місті Костянтинівка, тому що там дуже велика кількість людей залишається теж. Хоча ворог кожного дня місто обстрілює майже у повному обсязі. Дякуватиме людям, що вони виїжджають з міста», - сказав керівник ОВА.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донеччина має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

На території області, яка залишається під контролем української влади, на початок жовтня 2024 року мешкають близько 335 тис. осіб.

Фото ілюстративне / Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-