Іспити на водійські права відновлюють ще у трьох сервісних центрах МВС

Іспити на водійські права відновлюють ще у трьох сервісних центрах МВС

Укрінформ
Ще у трьох сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ на Харківщині, Київщині та Миколаївщині з 29 жовтня повертаються теоретичні та практичні іспити на водійські права.

Про це повідомила пресслужба Головного сервісного центру МВС, повідомляє Укрінформ.

"Зараз спостерігається великий попит на отримання посвідчення водія серед громадян. Аби зменшити навантаження на екзаменаційні хаби, з 29 жовтня у трьох сервісних центрах МВС на Київщині, Харківщині та Миколаївщині відновлюється екзаменація. Теоретичні та практичні іспити прийматимуться у містах – Бровари, Лозова та Первомайськ", - зазначається у повідомленні.

Задля забезпечення максимальної прозорості класи для теоретичних іспитів обладнані відеокамерами, які також фіксують звук.

"Таким чином кандидати у водії не зможуть отримати можливу підказку від сторонніх осіб. Також відеокамери встановлені в автомобілях, на яких складаються практичні іспити. Такий посилений контроль виключає будь-яке ймовірне втручання в екзаменаційну діяльність", - підкреслили в центрі.

Читайте також: В Україні зростає кількість жінок, які хочуть отримати водійські права

Зазначається, що послуги у сервісних центрах МВС надаються за попереднім електронним записом. На теоретичний іспит запис доступний на 14 днів наперед, на практичний – 21 день. У терміналі, розташованому в сервісному центрі МВС, запис здійснюється на два дні наперед.

У ГСЦ нагадали, що теоретичний іспит можна складати як за результатами самопідготовки, так і після навчання в автошколі.

"Кандидати у водії мають 20 хвилин, щоб відповісти на 20 запитань. Допускається не більше двох помилок, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде доступна через 10 днів. Вартість складання теоретичного іспиту – 250 грн", - поінформували у МВС.

Читайте також: Підроблені водійські права: у МВС попередили про шахрайську схему

Після успішного теоретичного іспиту майбутні водії мають звернутися до будь-якого акредитованого навчального закладу та розпочати практичну підготовку. Після опанування навичок керування транспортними засобами та внутрішнього іспиту в автошколі потрібно скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. Вартість становить 420 грн.

Кандидати у водії мають необмежену кількість спроб складання іспитів, додали в ГСЦ.

Як повідомляв Укрінформ, через повітряні тривоги у Харкові сервісний центр з екзаменаційним класом облаштували на одній зі станцій метрополітену.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-