Українські громади закликають партнерів по всьому світу підтримати План перемоги

Українські громади закликають партнерів по всьому світу підтримати План перемоги

Укрінформ
Українські громади мають партнерів у десятках міст та інших адміністративних одиниць по всьому світу і закликатимуть їх порушити клопотання перед урядами їхніх країн про підтримку Плану перемоги.

Із таким закликом звертається Полтавська міська рада до 21 міста, серед яких Париж, Стокгольм, Уппсала та інші, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу мерії.

"Міста Ірондеквойт, Флінт, Велико-Тирново, Фільдерштадт, Ляйнфельден-Ехтердінген, Остфільдерн, Оснабрюк, Менхенгладбах, Боржомі, Свентохловіце, Жешув, Люблін, Кошалін, Фермо, Люксембург, Кальмар, Крістіанстандт, Уппсала, Великі Капушани, Стокгольм та Париж Полтавська міська рада закликає підтримати План перемоги та порушити клопотання перед національними урядами країн про підтримку ними Плану перемоги, представленого Президентом України Володимиром Зеленським", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, депутати Вінницької міської ради від імені громади також підтримали звернення до муніципалітетів міст-побратимів та партнерів Вінниці: Кельце (Польща), Карлсруе та Мюнстер (Німеччина), Бірмінгем (США), Пітерборо (Велика Британія), Нансі (Франція), Бурса (Туреччина), Вентспілс (Латвія) та Паневежис (Литва)щодо Плану перемоги до муніципалітетів міст-побратимів та партнерів Вінниці: Кельце (Польща), Карлсруе та Мюнстер (Німеччина), Бірмінгем (США), Пітерборо (Велика Британія), Нансі (Франція), Бурса (Туреччина), Вентспілс (Латвія) та Паневежис (Литва).

Звернення до міжнародних партнерів ухвалили і депутати всіх фракцій Вінницької обласної ради. Голова облради В'ячеслав Соколовий зазначив, що їх направлять до Лодзинського, Свєнтокшиського та Мазовецького воєводств Республіки Польща, Ліберецького краю Чеської Республіки, Ясського повіту Румунії, Сороцького району Республіки Молдова, Осієчко-Баранської жупанії Республіки Хорватія.

А начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк поінформував, що громади Чернівецької області мають 92 укладені угоди про партнерство із муніципалітетами 14 країн.

Читайте також: Окуповані та прифронтові громади Херсонщини закликають міжнародних партнерів підтримати План перемоги

"Тож ми негайно розпочинаємо роботу в цьому напрямі, щоб підсилити нашу дипломатію", - написав він у Фейсбуці.

Як повідомляв Укрінформ, План перемоги включає п’ять пунктів: перший - геополітичний, другий і третій - військові, четвертий - економічний, п’ятий - безпековий.

Перший пункт передбачає отримання запрошення до НАТО. Другий стосується оборони, зокрема передачі чіткого переліку зброї, що здатна підтримувати силу українських воїнів. Третій пункт зумовлює створення сил стримування. У четвертому йдеться про стратегічну економічну співпрацю та посилення санкційного тиску на агресора. П’ятий пункт розрахований на повоєнний час і зумовлює можливість заміщення окремих військових контингентів Збройних сил США, які дислоковані у Європі чи на інших континентах, українськими підрозділами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-