Міністерка оборони Чехії відвідала Тернопільщину

Міністерка оборони Чехії відвідала Тернопільщину

Фото
Укрінформ
Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова відвідала Зборівську громаду Тернопільської області.

Про це Тернопільська ОВА повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що на Тернопільщині разом з міністеркою побували посол Чехії в Україні Радек Пех та генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови.

«Начальник Тернопільської обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода зустрівся з послом Чехії в Україні Радеком Пехом, генеральним консулом Чеської Республіки у Львові Давідом Нови та міністром оборони Чехії Яною Черноховою, щоб обговорити актуальні питання співпраці та допомоги Україні в умовах війни», - йдеться у повідомленні.

За даними ОВА, на зустрічі було обговорено надання Чеською Республікою гуманітарної допомоги для громад Тернопільщини.

Міністерка оборони Чехії зазначила, що її країна докладає зусиль для підтримки України, та висловила готовність співпрацювати у напрямку впровадження нових технологій, які допоможуть підвищити енергоефективність і забезпечать стабільне функціонування важливих об’єктів інфраструктури.

Також посадовці обговорили можливість співпраці щодо реабілітації та протезування військовослужбовців, які повертаються з фронту

Крім того, як поінформували в ОВА, під час візиту у Зборівську громаду чеська делегація привезла 11 генераторів різної потужності, які будуть передані для обслуговування навчальних закладів та об'єктів інфраструктури.

Читайте також: Міністри оборони Чехії та Італії обговорили підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія надасть Україні новий пакет допомоги у межах співпраці в енергетичному секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-