На Львівщині водій погрожував патрульним гранатою

На Львівщині водій погрожував патрульним гранатою

Відео
Укрінформ
У Львівській області правоохоронці затримали водія, який погрожував патрульним гранатою.

Про це патрульна поліція Львівської області повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Відео: Національна поліція, Телеграм

Як зазначається, близько 03:00 неділі на трасі М-06 Київ - Чоп громадянка повідомила, що стала очевидицею небезпечних маневрів вантажівки, які створювали аварійні ситуації.

Поліцейські наздогнали транспортний засіб неподалік від села Дідилів. У 34-річного водія виявили ознаки алкогольного сп’яніння: пристрій Драгер показав 1,73 проміле. На водія склали протокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У подальшому патрульні повідомили чоловікові про відсторонення від керування й вилучення водійського посвідчення. Почувши це, він відчинив двері службового автомобіля та, погрожуючи гранатою, почав вимагати повернення документів.

Скориставшись моментом, патрульні вибігли з авто й наказали покласти предмет на землю. Згодом чоловік вставив чеку назад, після чого його затримали.

Читайте також: На Чернігівщині через підрив гранати тяжко поранені троє людей

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Попередньо встановлено, що граната була тренувальною. Її направили на проведення експертизи.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обовʼязків) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до двох років.

Як повідомляв Укрінформ, у Сарненському районі Рівненської області внаслідок вибуху гранати загинули батько та син.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-