
Науковці пояснили, як аномальне тепло впливає на озимі культури
Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у Вінницькій ОВА з посиланням на науковців Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН.
«За останній тиждень температурний режим не вніс істотних змін в стан перезимівлі озимих культур, проте ризики зниження їх зимостійкості залишаються. Обмінні процеси в рослинах тривають», - повідомили в ОВА.
У відомстві озвучили думку науковців Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН з приводу перезимівлі озимих культур в умовах аномально високих температур.
Зокрема, йдеться про те, що така підвищена фізіологічна активність рослин озимих культур посеред зими є вкрай небажаною з точки зору їх надмірного виснаження і критично ризикованою в разі різкого зниження температури.
Як повідомлялося, на Вінниччині площа озимих культур під урожай 2025 року становить майже 426 тис. га, у тому числі озимих зернових – близько 326 тис. га, озимого ріпаку - 100 тис. га.
Фото: agrosepmash.ua