Про стан і місцезнаходження Клиха немає точної інформації – адвокат

Про стан і місцезнаходження Клиха немає точної інформації – адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Мати українського політв'язня Станіслава Клиха планує незабаром відвідати його у Росії. Однак станом на сьогодні остаточно не зрозуміло, яким є його стан і де він точно перебуває.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу розповів адвокат Клиха Ілля Новіков.

"Його зараз повернули з лікарні до в'язниці в Новоуральську. Туди до Клиха збирається поїхати його мати. Зараз вона чекає від мене на інформацію, що можна їхати, оскільки зовсім незрозуміло, де він перебуває і головне - в якому він стані", - заявив Новіков.

Він повідомив, що від уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової прозвучало запевнення, що з Клихом все нормально і його стан покращується.

"Але зрозуміло, що все це дуже умовно з поправкою на розуміння, що таке здоров'я у в'язниці. Тобто, остання інформація така, що Клих знову там, де він вже був півроку, до того як потрапити до лікарні",- констатував адвокат.

Читайте також: Адвокат відвідає Карпюка у російській колонії

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив українців Миколу Карп'юка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років колонії суворого режиму відповідно за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному в 1994-1995 рр.

Карп'юк та Клих не визнали своєї провини і категорично заперечували, що були в Чечні. Крім того, під час процесу вони розповіли, що дали свідчення під тортурами.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Клиха і Карп'юка політв'язнями.

Наприкінці серпня 2017 року з'явилася інформація, що Клиха утримують у лікарні в російському Магнітогорську. Пізніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова підтвердила цю інформацію, заявивши, що Клиха було госпіталізовано у психлікарню за власною письмовою згодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-