Вселенський Патріархат почав процедури для надання автокефалії УПЦ - Порошенко

Вселенський Патріархат почав процедури для надання автокефалії УПЦ - Порошенко

Укрінформ
Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві.

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Вселенський патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії українській православній церкві. Відповідне рішення прийняв Святий і Священний синод Вселенського патріархату, який напередодні прийняв до розгляду звернення від Президента до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію православній церкві в Україні, постанову Верховної Ради на його підтримку, а також відповідні звернення ієрархів українських православних церков”, - написав глава держави.

Як повідомили у прес-службі Президента, звернення глави держави та ієрархів українських православних церков про надання томосу про автокефалію православної церкви в Україні, а також відповідну постанову ВР передав Вселенському патріарху Варфоломію заступник глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, який 20 квітня відвідав Стамбул.

Читайте також: Українська діаспора підтримує автокефалію української церкви

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-