У МОЗ запевняють, що електронна система унеможливить помилки у рецептах

У МОЗ запевняють, що електронна система унеможливить помилки у рецептах

Укрінформ
Електронна система охорони здоров’я, що буде впроваджена найближчим часом в Україні, унеможливить будь-які помилки при виписуванні рецепта.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк на засіданні уряду 27 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Електронна система охорони здоров’я допоможе медичним закладам працювати ефективніше. Не буде такого явища, як повторне звернення пацієнта до лікаря через помилку у рецепті. Помилку у рецепті фізично зробити неможливо — він буде електронним та формуватиметься через стандартні реєстри та словники”, - зазначив Ковтонюк.

За його словами, такий електронний рецепт буде впроваджено вже у квітні.

“Очікуємо що для літа нова електронна система охорони здоров’я запрацює по всій країні. До неї уже готові медичні заклади та аптеки”, - сказав Ковтонюк.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні комп’ютеризовано 92 % закладів надання первинної медичної допомоги, тому вже цього року буде впроваджено електронну систему охорони здоров’я.

Читайте також: Уряд ухвалив стратегію розвитку медичної освіти

З квітня ліки за програмою “Доступні ліки” можна буде отримати лише за електронним рецептом. До цього часу в аптеках-учасницях програми буде встановлене спеціальне програмне забезпечення і вони підпишуть договори з Національною службою здоров’я.

Кабінет міністрів України на засіданні 27 лютого 2019 року ухвалив рішення щодо адміністрування державної програми “Доступні ліки” Національною службою здоров’я України (НСЗУ). Згідно з відповідним рішенням, у березні 2019 року НСЗУ підписуватиме договори з аптеками по всій країні. З квітня 2019 року запрацює електронний рецепт і НСЗУ почне оплати аптекам за програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-