Незаконний вирок Павлу Грибу порушує його право на життя - МЗС

Незаконний вирок Павлу Грибу порушує його право на життя - МЗС

Заява
Укрінформ
МЗС висловило рішучий протест у зв’язку з неправомірним рішенням суду РФ про засудження громадянина України Павла Гриба до 6 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у схилянні до терористичних дій.

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Вважаємо, що цим судовим рішенням російська сторона грубо порушує права людини – зокрема право на справедливий суд та право на життя. Внаслідок набутих важких захворювань та важкого стану П.Гриб може не витримати етапування та перебування в негуманних умовах російської пенітенціарної системи... Вимагаємо негайно скасувати незаконний вирок у справі Павла Гриба, надати постійний медичний супровід, забезпечити його звільнення та безперешкодне повернення в Україну", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-агресора Російську Федерацію з метою припинення грубих порушень прав людини та звільнення незаконно засудженого громадянина України П.Гриба.

"Україна продовжує застосовувати всі можливі політико-дипломатичні важелі для звільнення Павла та інших громадян України, незаконно засуджених з політичних мотивів на території Російської Федерації та тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - запевнили в МЗС.

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався у соціальних мережах.

Читайте також: У Росії Павла Гриба засудили до 6 років ув’язнення

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

Дівчина, до якої їхав Гриб, пізніше в інтерв'ю зізналася, що запросити хлопця до Білорусі її змусили співробітники ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-