Лідер спілки угорців Румунії знав, що йому заборонений в'їзд в Україну - посол

Лідер спілки угорців Румунії знав, що йому заборонений в'їзд в Україну - посол

Укрінформ
Лідер Демократичної спілки угорців Румунії Хунор Келемен мав заборону на в'їзд в Україну ще з листопада 2017 року і він про це знав, адже з того вже часу намагався перетнути гордон і отримав відмову.
Про це повідомив посол України в Румунії Олександр Банков у Facebook.

"В цій неприємній, але абсолютно очевидній ситуації я б хотів зробити декілька уточнень:

1. Пану Келемену Хунору заборонено в'їзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався в'їхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тож він точно знав про ухвалене українською стороною рішення.

2. І цього разу, відповідно до українського законодавства, пану Келемену Хунору було вручено рішення про відмову в перетині державного кордону України, яке він підписав. Це правда, що відповідне рішення не містить мотивів, але така практика є загальною для всіх європейських держав.", - зазначив посол.

Читайте також: Угорщина викликала посла України через заборону в’їзду лідеру союзу угорців Румунії

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Хунор Келемен намагався перетнути кордон України, однак, прикордонники його не пропустили через доручення одного з правоохоронних відомств України.

За словами лідера спілки угорців у Румунії, він прямував до Ужгорода на святкування 30-річчя місцевої угорської організації "Товариство угорської культури Закарпаття". Келемен заявив, що отримав заборону на в'їзд до України до 13 жовтня 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-