У Міноборони обговорили питання гендерної рівності в ЗСУ

У Міноборони обговорили питання гендерної рівності в ЗСУ

Укрінформ
У Міністерстві оборони обговорили питання забезпечення гендерної рівності у Збройних силах України.

Як передає Укрінформ із посиланням на Міноборони, про це йшлося під час робочої зустрічі з урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко.

“У Міністерстві оборони України постійно триває робота щодо впровадження гендерного підходу в повсякденну життєдіяльність українського війська, водночас є ще чимало викликів і завдань, над якими треба працювати”, - заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, сторони “обговорили актуальні питання у сфері дотримання рівних прав і можливостей військовослужбовців незалежно від статі у підрозділах Міністерства оборони та Збройних сил України”.

Читайте також: Парад на підборах: Міноборони закупить нові моделі взуття для дівчат-військовослужбовців

Левченко презентувала проєкт "Флагманські ініціативи 1325", розроблений відповідно до Національного плану дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Флагманські ініціативи, зокрема передбачають:

– забезпечення рівного доступу жінок і чоловіків до закладів освіти всіх рівнів сектору безпеки та оборони та включення гендерної складової до навчального процесу;

– забезпечення жінок сектору безпеки та оборони інфраструктурними об’єктами й матеріально-технічними умовами, що відповідають їхнім потребам;

– забезпечення рівноправної участі жінок і чоловіків у роботі наглядових рад державних підприємств сектору безпеки та оборони;

– забезпечення навчання й підвищення кваліфікації персоналу сектору безпеки та оборони;

– формування навичок у різних груп населення з виявлення безпекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них.

Читайте також: «Навмисно заподіяна шкода здоров'ю»: представниці уряду прокоментували «парад на підборах»

Сторони узгодили й запланували проведення спільного заходу за участю всіх призначених радників з гендерних питань структурних підрозділів апарату Міноборони, головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, органів військового управління та вищих військових навчальних закладів.

Як повідомляв Укрінформ, у Збройних силах України з’явилася перша жінка - бригадний генерал.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-