Центр дитячої кардіології та кардіохірургії отримає кошти з держбюджету на оновлення обладнання

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії отримає кошти з держбюджету на оновлення обладнання

Укрінформ
Вперше від початку своєї діяльності Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України отримає кошти з державного бюджету на оновлення обладнання. 

Проєкт держбюджету на 2022 рік презентовано сьогодні під час засідання Кабміну. Як зазначив час брифінгу за підсумками засідання уряду міністр фінансів Сергій Марченко, на закупівлю медичного обладнання у 2022 році передбачено більше коштів, ніж у 2021 році, передає Укрінформ.

Видатки на оновлення обладнання Центру дитячої кардіології та кардіохірургії передбачені у проєкті державного бюджету, підкреслив міністр.

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України проводить унікальні операції, зокрема, з лікування хвороб серця і судин новонароджених. Обладнання Центру експлуатується з 2003 року та потребує оновлення.

Читайте також: У Львові відкрили сучасне відділення кардіохірургії та трансплантації серця

Як повідомлялося, загалом видатки на охорону здоров’я в проєкті державного бюджету становлять близько 200 млрд грн, що на 35,8 млрд грн більше до плану 2021. Передбачено зростання зарплат медичних працівників у 1,6 раза.

Нагадаємо, відповідно до указу Президента України мінімальна зарплата лікаря має становити 20 тис. грн, середнього медперсоналу – 13,5 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-