Венедіктова спростувала слова журналістки Кyiv Post про тиск на видання

Венедіктова спростувала слова журналістки Кyiv Post про тиск на видання

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова спростувала слова колишньої журналістки «Кyiv Post» Анни Миронюк про тиск на видання та закликала журналістів продовжувати діяти в рамках традицій взаємної поваги та професійної етики.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

«Побачивши висловлювання журналістки видання «Кyiv Post» Анни Миронюк, сказати, що я була здивована – не сказати нічого. Я би здивувалася більше тільки якби хтось припустив, що Офіс генпрокурора зареєстрував провадження щодо діяльності NASA і тим самим зірвав політ космонавтів на Місяць», - написала Венедіктова.

Вона заявила, що постійно спілкується з великою кількістю журналістів, які добре знають її методи роботи і жодного разу в житті ні від кого чула навіть натяку на подібні претензії.

Генпрокурор також повідомила, що не знайома з власником видання «Кyiv Post», одеським бізнесменом арабсько-сирійського походження Аднаном Ківаном, ні разу не зустрічалась. Вона додала, що «ніколи в житті жоден із його можливих перемовників не шукав зі мною зустрічі для вирішення будь-яких питань».

Крім того, Венедіктова вдячна виданню Кyiv Post за можливість висловлюватися на сторінках цього ЗМІ. За словами генпрокурора, що у неї склалися прекрасні конструктивні відносини із його головним редактором Браяном Боннером. На її думку, це професійна людина, яка вміє аналізувати матеріал та коректна в спілкуванні.

«І наостанок, я заслухаю справи, так чи інакше пов’язані із діяльністю власника видання Кyiv Post Аднана Ківана», - запевнила генпрокурор та пообіцяла особисто подивитися, на те, коли, ким і як ці провадження зареєстровані, а після цього буде запросити представників видання на чесну і відверту розмову.

«Я покажу вам ці справи (якщо вони є, звісно) і ми з вами разом оцінимо доцільність їх відкриття, розслідування чи, врешті, закриття. Звісно, ця розмова можлива в умовах розуміння принципів нерозголошення таємниці слідства», - повідомила вона.

Венедіктова закликала не вирішувати власні проблеми за її рахунок та пообіцяла, що не буде подавати до суду позов щодо захисту честі і гідності, бо вірить, що журналіст видання просто помилилась, скориставшись неперевіреними чутками.

Як повідомлялося, колишня журналістка Kyiv Post Ганна Миронюк заявила, що на видання чинили тиск генеральний прокурор України Ірина Венедиктова та депутати від «Слуги народу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-