Кількість звернень до поліції про домашнє насильство зросла в півтора раза

Кількість звернень до поліції про домашнє насильство зросла в півтора раза

Укрінформ
Фіксація зростання кількості звернень про вчинення домашнього насильства в Україні свідчить про те, що люди почали розуміти суть цієї проблеми і звертаються по допомогу.

Про це сказав голова Національної соціальної сервісної служби Владислав Машкін на брифінгу в Укрінформі в межах проведення щорічної Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства".

“На сьогодні багато вже зроблено і в законодавчому плані, і в плані розвитку інфраструктури для того, щоб забезпечити ефективну протидію випадкам домашнього насильства, насильству проти жінок. І ті статистичні дані, які ми на сьогодні маємо, щодо зростання кількості звернень, фіксації таких випадків, на мою думку, їх не можна сприймати з якимось негативом, оскільки вони перш за все свідчать про те, що люди почали розуміти суть цієї проблеми, почали звертатися, почали їх вирішувати за допомогою соціальних служб, поліції, інших суб’єктів боротьби з проявами домашнього насильства. Тому в цьому ми бачимо перш за все позитивні моменти”, - зауважив Машкін.

Як зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, на сьогодні відстежується тенденція до збільшення кількості звернень до поліції про вчинення домашнього насильства.

“За 10 місяців цього року поліція отримала понад 267 тисяч заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. Це на 53% більше, ніж за 10 місяців минулого року, тобто в півтора раза більше. На 50% збільшилася і кількість складених адміністративних протоколів відносно кривдників, на 15% більше поліцією винесено термінових заборонених приписів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року... Це все є також наслідком нашої спільної злагодженої роботи різних структур, відомств, громадського сектору, депутатського сектору”, - розповіла Павліченко.

Водночас, за словами заступниці міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольги Ревук, “за 9 місяців 2021 року спостерігається збільшення звернень по домашньому насильству на 45%, порівняно з аналогічним періодом минулого року”.

“Це говорить перш за все, що інформаційні кампанії та робота державних інституцій, наших міжнародних партнерів, громадських організацій, вона вже дає свої плоди. Це говорить про те, що люди починають більше довіряти державній владі і звертатися до неї по допомогу. Це говорить про те, що більша кількість українців усвідомила, що коли тато б’є маму навіть один раз в рік то це теж не є все ж таки норма. І люди намагаються змінити своє життя на краще”, - розповіла Ревук.

Як повідомлялося, відсьогодні в Україні стартує Всеукраїнська кампанія “16 днів проти насильства”, котра триватиме до 10 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-