Мураєв, Кива, Шуфрич та інші – список політиків та медіаперсон, хто підтримує агресію РФ

Мураєв, Кива, Шуфрич та інші – список політиків та медіаперсон, хто підтримує агресію РФ

Укрінформ
Видання «Детектор медіа» оприлюднило список українських публічних людей — політиків, громадських діячів, політичних коментаторів, які підтримали агресію Росії проти України.

Як передає Укрінформ, відповідна «дошка ганьби» з’явилась на сайті інформаційного ресурсу.

Зокрема, до списку увійшов політик Євгеній Мураєв. 24 лютого він опублікував допис у Фейсбуці, де звинуватив у війні Україну: «Усі ці роки наша влада жила війною, будувала навколо неї всю свою політику, і тепер війна на порозі кожного з нас. Це наслідки неправильних та дурних рішень, які всім доведеться розхльобувати». Жодного засудження чи навіть згадки про Росію».

Народний депутат Ілля Кива, який напередодні вторгнення розмістив відео, у якому закликав Путіна звільнити Україну. Після цього у своєму телеграм-каналі постійно радіє «успіхам» агресора. Ще до початку бойових дій Кива оголосив, що він в Іспанії й не планує повертатися.

«Політичний експерт» Юрій Дудкін, проти якого рік тому відкрили кримінальну справу за підозрою у державній зраді. Виправдовував анексію Криму, нав’язував брехню про громадянську війну, звинувачував Україну в планах наступу на окуповані території, возвеличував російську армію.

Також у цьому списку політик Дмитро Співак. Свого часу він розповідав, що війну в Україні провокує США. На фоні вторгнення Співак заявив, що Путіна «переграли, системно підштовхуючи до цього шаленого рішення», а президент Росії всього лише «повівся».

Народний депутат, представник партії «Опозиційна платформа — за життя» Нестор Шуфрич, який, на думку видання, нав’язує вимоги Кремля. В тому числі не висловлює жодного засудження дій Росії (замість нападу — «ескалація»).

Громадська активістка Тетяна Монтян, яка свого часу кликала Путіна та допомагала Росії демонізувати Україну в ООН. Видання запевняє, що в телеграм-каналі остання висловлює співчуття та стурбованість долею мирних мешканців, яких бомблять її російські друзі, та каже, що молиться, аби Росія перемогла швидше і не мусила вбити нас усіх.

Телевізійний коментатор Олексій Калініченко. Після початку російського наступу останній звинуватив Україну в нацизмі, висміяв Збройні сили, спробував відбілити Росію від восьми років війни та більше 14 тисяч загиблих.

Михайло Міщанюк - молодий телевізійний коментатор, який на даному етапі досі продовжує заперечувати війну з Росією.

Як повідомляв Укрінформ, раніше віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій звернулася до Міжнародного комітету Червого Хреста з проханням допомогти вивезти з території України тіла загиблих російських окупантів.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об'єкти Збройних сил України.

В Україні запроваджено воєнний стан. Президент Володимир Зеленський оголосив загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-