Українцям дозволили виїзд до Польщі, Словаччини, Угорщини без «Зеленої карти»

Українцям дозволили виїзд до Польщі, Словаччини, Угорщини без «Зеленої карти»

Укрінформ
Громадяни України, що їдуть автомобілем, можуть перетинати кордони Польщі, Словаччини, Угорщини та Молдови без полісів «Зелена карта».

Про це повідомляє Національний банк України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Таких домовленостей досягнуто за результатами робочих зустрічей представників Національного банку, Міністерства закордонних справ України та державних органів цих країн. Сьогодні таке рішення підтримала ще й Молдова», - йдеться у повідомленні.

Українські прикордонники також не вимагають наявності поліса «Зелена картка» відповідно до розпоряджень Міністерства закордонних справ України.

«Рішення щодо перетину кордону без полісу «Зелена картка» зумовлене запровадженням в Україні воєнного стану», - підкреслили в НБУ.

Як повідомлялося, раніше громадян України, які виїжджали до інших держав на автомобілях, не пропускали через кордон без поліса страхування «Зелена карта».

П'ятий день триває війна - 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-