Після роботи комісії в Лаврі зібралися невідомі - у поліцію подали заяву на порушення порядку

Після роботи комісії в Лаврі зібралися невідомі - у поліцію подали заяву на порушення порядку

Укрінформ
Після завершення роботи комісії з приймання-передачі майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" в середу, 19 квітня, невідомі утворили скупчення та вдаються до порушень громадського порядку, до правоохоронних органів подана відповідна заява.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило у Телеграмі.

Зазначається, що комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” розпочала роботу о 08:30 19 квітня, о 09:30 завершила огляд майна корпусів №№ 37, 37-а, 38 (пам’ятки архітектури національного значення – Галерея на Ближніх печерах та Дзвіниця на Ближніх печерах, пам’ятки архітектури місцевого значення – Вхід до Галереї Ближніх печер, після чого розпочала опрацювання документів.

Читайте також: Оголосили підозру чоловіку, який зламав журналістам камеру на території Лаври

На момент виходу комісії із вказаних приміщень жодної сторонньої особи там не було. У подальшому керівництво заповідника викликало інженера з пожежної безпеки І категорії Мороза Є.В. для фіксації порушень протипожежної безпеки та технічних працівників для опечатування приміщень.

Що відбувається в Києво-Печерській лаврі / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

Поліція охорони залишилася забезпечувати правопорядок для завершальних технічних робіт після актування комісією приймання-передачі майна у вказаних корпусах.

За інформацією МКІП, близько 13:00 невстановлені особи, які утворили скупчення після завершення роботи комісії, розпочали відверте порушення громадського порядку. Виконувачем обов'язків генерального директора заповідника Максимом Остапенко подана відповідна заява до правоохоронних органів.

Читайте також: Комісія змогла оглянути ще три пам’ятки у Київській лаврі

Як повідомляв Укрінформ, Національний заповідник "Києво-Печерська Лавра" оголосив про розрив договору про оренду з Українською православною церквою московського патріархату з 29 березня 2023 року, проте тривалий час невідомі особи зачиняли приміщення Лаври зсередини та перешкоджали початку діяльності комісії з інвентаризації майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-