Суд не задовольнив вимогу УПЦ МП проводити богослужіння в Лаврі – Ткаченко

Суд не задовольнив вимогу УПЦ МП проводити богослужіння в Лаврі – Ткаченко

Укрінформ
Господарський суд Києва ухвалив рішення про відмову в задоволенні позову Української Православної Церкви МП до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" щодо доступу до майна Лаври та проведення там богослужінь.

Про це поінформував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі, передає Укрінформ.

Міністр повідомив, що в Господарському суді міста Києва відбулось слухання по суті у справі 910/423/23 за позовом УПЦ до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про усунення перешкод УПЦ у користуванні майном - у доступі до майна та здійсненні богослужінь.

За словами Ткаченка, представники Чоловічого Монастиря УПЦ не прибули на засідання, а також подали клопотання про перенесення, які були відхилені судом, як необґрунтовані.

Водночас суд, дослідивши матеріали справи, ухвалив рішення про відмову в задоволенні позовних вимог УПЦ.

"Маємо першу, і вірю, що не останню, перемогу в суді у справі повернення майна Києво-Печерської лаври державі", - написав міністр.

Читайте також: Київська облрада підтримала проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня комісія Міністерства культури та інформаційної політики з прийому-передачі державного майна завершила роботу та підписала із Національним заповідником “Києво-Печерська лавра” акт, яким підтвердила передачу державного майна у користування заповідника. У МКІП зауважили, що УПЦ МП досі не передала ключі від замків та дверей до всіх 79 об’єктів державного майна заповіднику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-