Зеленська зустрілась з Ідальго: Досвід Парижа в інклюзивності важливий для України

Зеленська зустрілась з Ідальго: Досвід Парижа в інклюзивності важливий для України

Фото, відео
Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська відзначила унікальні напрацювання Парижа зі створення інклюзивного міста. Вона переконана, що цей досвід важливий для України, де втілюється Національна стратегія безбар’єрності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

В ОП поінформували, що Зеленська провела зустріч із мером Парижа Анн Ідальго. Це вже четвертий візит очільниці французької столиці до Києва з початку повномасштабного російського вторгнення. Зустріч відбулася за участю уповноваженої Президента з питань безбар'єрності Тетяни Ломакіної.

«За декілька днів ми відзначатимемо другу річницю деокупації наших північних регіонів – Київщини, Чернігівщини, Сумщини. Надзвичайно важливі та водночас болючі дати для кожного українця. Адже саме два роки тому весь світ дізнався про жахи Бучі, Ірпеня, Бородянки, села Ягідного. Дякую, що сьогодні, як і два роки тому, ви з нами, за вашу солідарність і рішучість у підтримці України», – наголосила Зеленська.

Вона подякувала за організований мерією округів Парижа у 2023 році відпочинок для 300 українських дітей із деокупованих міст України, а також за сприяння у відкритті французької філії Українського інституту.

«Вдячна за рішення підтримати ідею проведення в Парижі напередодні Олімпійських і Паралімпійських ігор концерту Ukrainian Freedom Orchestra», – зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська підтримала принцесу Вельську, яка лікується від раку

Сторони обговорили підготовку до Олімпійських ігор 2024 року, які місто прийматиме цього літа.

«Цінуємо вашу принциповість і незмінну позицію щодо недопущення участі російських і білоруських атлетів у Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним прапором. Ваше місто є символом свободи, боротьби за демократичні цінності та поваги до прав людини. Немислимо, щоб російські спортсмени, особливо ті, які відкрито підтримують криваву війну в Україні та є чинними військовослужбовцями, використали Олімпійські ігри для легітимізації агресії», – зауважила Зеленська.

Дружина Президента відзначила унікальні напрацювання Парижа зі створення інклюзивного міста та дружнього до всіх доступного простору.

Зокрема, у французькій столиці створено 17 мікрорайонів підвищеної доступності (QAA). Цей адаптований простір дасть людям з різними порушеннями функціонування змогу отримати спрощений доступ до всіх корисних міських послуг і можливостей: житло, транспорт, магазини, школи, громадські послуги, культурні та спортивні активності.

У кожному мікрорайоні комерційні та міські служби будуть максимально мобілізовані. Міська влада разом з асоціаціями підтримуватиме керівників закладів (магазини, сфера послуг, розважальні заклади тощо) у цьому процесі.

Іншим пріоритетом є надання людям з інвалідністю доступу до регулярних занять спортом, що є одним із чинників здоров'я, добробуту, упевненості в собі, а отже, кращої інтеграції та залучення.

«Важливий досвід для України, де втілюємо Національну стратегію безбар’єрності. Наші люди з інвалідністю, які отримали її через війну чи інші життєві обставини, повинні мати всі можливості для повноцінного життя. Бо лише тоді матиме повноцінне життя і все суспільство», – переконана Зеленська.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленська переконана, що важливою складовою української стійкості у війні з Росією є підтримка партнерів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-