РФ атакувала супутникове мовлення України - призупинена трансляція майже 40 каналів

РФ атакувала супутникове мовлення України - призупинена трансляція майже 40 каналів

Укрінформ
Через спроби заглушити супутникове мовлення України з боку Росі у середу, 17 квітня, на транспондері Astra 4A 11766 H призупинена трансляція 39 телеканалів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Детектор медіа

«Зокрема, там присутні «1+1 Україна», «1+1 Марафон», «2+2», ТЕТ, «24 канал», Kvartal TV, «ПлюсПлюс», X Sport, ATR тощо», - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою в «1+1» рекомендували, за можливості, забезпечити прийом телевізійних сигналів телеканалів з різних альтернативних джерел - Т2, кабель, ОТТ, інтернет (сайти телеканалів, YouTube).

Зазначається також, що навесні Росія розпочала активне глушіння сигналу українських телеканалів на супутниках Astra4A та Hotbird13E, які належать європейським телекомунікаційним компаніям SES та Eutelsat.

Як повідомлялося, 28 березня 2024 року відбулося зовнішнє втручання в мовлення українського телебачення на супутнику Astra4A.

19 березня телеканал «Еспресо» повідомив, що впродовж двох тижнів зазнає умисних завад супутниковій трансляції. За даними мовника, джерелом глушіння сигналу можуть бути стаціонарні або пересувні станції супутникового зв’язку на території Росії.

Читайте також: На Харківщині та Сумщині відновили доступ до українського мовлення майже на всіх обʼєктах

Уранці 16 березня також було зафіксовано відсутність сигналу мовлення телеканалів «FreeДом» та «Дім» на супутнику Hot Bird 13G. Зловмисники підмінили трансляцію «FreeДом» іншим контентом. Атака також призвела до порушення мовлення всіх каналів пакету, в який входять телеканали українського іномовлення.

Окрім цього, 13 березня технічна команда Суспільного зафіксувала другу спробу заглушити з Росії сигнал каналів «Перший», «Суспільне Культура», «Суспільне Крим», «Суспільне Новини», «Суспільне Спорт», а також радіостанції на супутнику Astra. Сигнал глушили з центру космічного зв’язку «Медвежі озера» у Підмосков’ї.

Фото: Новинарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-