У справі про розстріл поліцейських на Вінниччині викрили ще одного військового

У справі про розстріл поліцейських на Вінниччині викрили ще одного військового

Фото, відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських у Вінницькій області, одного з них вже затримано.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Після розстрілу поліцейських у Гайсинському районі Вінницької області 20 квітня 2024 року нападники вирішили втекти за кордон та звернулись за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один з них також самовільно залишив військову частину в Одеській області.

Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам.

Державне бюро розслідувань 24 квітня 2024 року затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину.

Читайте також: Розстріл поліцейських на Вінниччині: ще одному військовому оголосили підозру

За приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 Кримінального кодексу України, іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу України.

У кримінальному провадженні проведено обшуки за адресами фігурантів справи та інших осіб, які допомагали нападникам втекти за кордон та надавали першу медичну допомогу. Вилучені їхні мобільні телефони.

Досудове розслідування триває.

Відео: Державне бюро розслідувань

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області невідомі розстріляли поліцейських. Один із правоохоронців загинув, його напарник поранений.

21 квітня двох військовослужбовців, батька та сина віком 52 й 26 років, які, ймовірно, скоїли розстріл вінницьких поліцейських, затримали в Одеській області. Підозрювані мали намір втекти з України.

Правоохоронці оголосили їм підозру у вбивстві поліцейських та у дезертирстві.

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід підозрюваним у вигляді тримання під вартою строком 60 діб.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-