Україна в тестовому режимі відновлює видачу паспортів за кордоном

Україна в тестовому режимі відновлює видачу паспортів за кордоном

Укрінформ
Закордонні підрозділи Державного підприємства «Документ» у тестовому режимі відновили видачу паспортів. Готові документи видаватимуть насамперед соціально вразливим категоріям громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДП «Документ».

«Для попередження і недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв, видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS повідомлення про готовність паспортів для видачі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українцям роз’яснили, хто зможе за кордоном отримувати документи

Громадяни, які чекають на видачу готових документів, мають дотримуватись правил:

мати SMS про готовність паспорта — (отримані після 25 квітня);

пред’явити документ, що посвідчує особу заявника (зокрема е-паспорт у додатку «Дія»);

пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Як повідомляв Укрінформ, 23 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

Обмеження не застосовуються у разі, коли фактичним отримувачем послуги є не сам заявник, а його неповнолітня дитина чи підопічна особа. Обмеження жодним чином не стосуються надання консульської допомоги у разі надзвичайних ситуацій (ДТП, затримання, стихійні лиха тощо).

Із 25 квітня чоловіки віком від 18 до 60 років зможуть отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України, проте деякі категорії громадян України, зокрема люди з інвалідністю та їх опікуни або батьки; супроводжуючі важкохворих дітей; особи зі складових сил оборони та безпеки зможуть отримати паспортні документи за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-