Укренерго попереджає про можливі відключення світла по всій країні

Укренерго попереджає про можливі відключення світла по всій країні

Укрінформ
Через пошкодження електростанцій внаслідок масованої атаки з 18:00 до 23:00 можливе обмеження споживання електроенергії по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всіх областях. Як саме будуть діяти графіки відключень у кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через атаку в ніч на 8 травня пошкоджено тепло- та гідроелектростанції. В енергосистемі виник дефіцит, особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00.

"Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи", - повідомляє Укренерго.

Читайте також: В Укренерго розповіли про наслідки атак по об'єктах генерації

Імпорт електроенергії 8 травня запланований у вечірні години з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 7 623 МВт-год.

Як повідомлялося, у ніч на 8 травня росіяни завдали чергового масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано- Франківській, Кіровоградській, Полтавській та Львівській областях. Зокрема, пошкоджені 3 ТЕС Групи ДТЕК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-