Київський і Белградський університети підписали угоду про співпрацю

Київський і Белградський університети підписали угоду про співпрацю

Фото
Укрінформ
У Белграді представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Белградського університету у присутності дружини Президента України Олени Зеленської підписали угоду про дослідження, освіту та культурну співпрацю.

Про це перша леді повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Під час візиту до Сербії рада бути присутньою при «народженні» нового співробітництва між нашими університетами – укладенні угоди про дослідження, освіту та культурну співпрацю, яку підписали проректорка Київського національного університету Ксенія Смирнова та ректор Белградського університету Владан Джокич», – зазначила дружина Президента України.

Укладений документ, за її словами, означає багато нових і важливих кроків. 

«Наприклад, уже є домовленість про взаємне створення науково-освітніх центрів: сербського в Україні та українського в Сербії. Щоб вивчати не лише мови, а й те важливе, без чого їх не зрозуміти, – історію, філософію, культуру», – зазначила Зеленська.

Вона нагадала, що співпраця Белградського університету та КНУ ім. Тараса Шевченка налічує майже 30 років.

«Сербська мова та література вивчаються в КНУ як окрема спеціалізація, нині у ЗВО 14 студентів-сербістів на різних курсах, і, до речі, скоро стартує новий набір на 2024–2025 навчальний рік. Тим часом у Белградському університеті працює сектор україністики», – розповіла Зеленська.

Читайте також: Уряд Німеччини відновить усі вибиті вікна в університеті Каразіна у Харкові

За її словами, всі ці роки заклади здійснювали обміни студентами, а кафедра слов’янської філології регулярно отримує від Народної бібліотеки Сербії в подарунок нові видання. Тепер же бібліотека КНУ передала низку спеціалізованих наукових видань колегам у Белградському університеті.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента України Олена Зеленська та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебувають у Сербії з візитом.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-