Україна отримала від Південної Кореї 40 автівок екстреної меддопомоги

Україна отримала від Південної Кореї 40 автівок екстреної меддопомоги

Фото
Укрінформ
Україна отримала від Червоного Хреста Республіки Корея 40 автівок для надання невідкладної медичної допомоги під час війни.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Дуже вдячний всім партнерам, які підставляють нам плече підтримки. Отримані сьогодні 40 “швидких” від уряду Кореї допоможуть нашим надзвичайним медикам врятувати ще більше людей, адже ці автівки обладнані всім необхідним для допомоги важкохворим пацієнтам, а також тим, хто потребує додаткових заходів для підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями", – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Як зазначили в МОЗ, проєкт вдалося реалізувати за підтримки уряду Кореї та Українського Червоного Хреста. 20 автомобілів KIA та 20 автомобілів Hyundai Staria отримають заклади охорони здоровʼя Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей.

Автівки обладнано засобами, що дозволяють надавати життєво необхідну допомогу пацієнтам під час медичного транспортування. 

Загалом від 2022 року Україна отримала від Республіки Корея понад 150 автівок швидкої медичної допомоги.

Читайте також: На «Великодніх гаївках» у Відні зібрали понад 12 тисяч євро на швидкі для України

За час повномасштабної війни росіяни пошкодили 164 машин екстреної медичної допомоги, ще 261 – знищили, 125 – захопили.

Як повідомляв Укрінформ, за два роки повномасштабного вторгнення російські окупанти пошкодили в Україні 1594 обʼєкти медзакладів та 210 зруйнували вщент.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-