В Укрінформі представили нового гендиректора

В Укрінформі представили нового гендиректора

Фото
Укрінформ
Очільник МКІП Ростислав Карандєєв представив колективу національного інформаційного агентства «Укрінформ» нового генерального директора Сергія Череватого.

Характеризуючи нового керівника, Карандєєв сказав, що це "людина військова, людина правильна, людина професійна".

В Укрінформі представили нового гендиректора / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

За його словами, Череватий має професійну журналістську освіту - “правильну класичну освіту, хоча і в напрямку військової журналістики". "Сьогодні це більш ніж актуально, і з огляду саме на це й було прийнято кадрове рішення щодо посилення роботи Укрінформу в напрямку саме роботи щодо генерації, пов’язаної з воєнним станом”, - зазначив т.в.о. міністра культури та інформполітики.

Карандєєв наголосив, що виклики війни наразі вносять корективи у всі сфери, зокрема і в інформаційну політику, тому важливо, щоб меседжі були грамотними, щоб відповідали сьогоденню.

Читайте також: Укрінформ оновлює свої розсилки

“Сьогодні ми констатуємо, на жаль, певне послаблення уваги до України. Від початку війни спав певний інтерес. На жаль, події в Ізраїлі і психологічна втома як явище є природніми і нормальними. З цим треба професійно боротись. Тому зараз стоїть завдання сконцентрувати інформаційні меседжі у такий спосіб, щоб поновити увагу до України. В першу чергу через військову тематику”, - підкреслив він.

Крім того, додав Карандєєв, сьогодні стає актуальним, зокрема на фоні харківських подій, заклик до країн партнерів “Закрити небо!”.

На переконання очільника МКІП, по-новому має бути запущена інформаційна хвиля щодо підтримки та привернення уваги до України.

Карандєєв подякував попередньому керівнику Олексію Мацуці за роботу і зауважив, що йому буде запропоновану “ту ділянку роботи, де він теж зможе долучитись...“.

“Зараз краще для менеджменту Укрінформу буде Сергій Череватий. Він як людина, яка є бойовим офіцером, донедавна речником Східного угруповання військ, забезпечить краще комунікацію з тими інформаційними партнерами — ЗСУ, штабами, де ми маємо брати всю інформацію і нести її за кордон“, - сказав т.в.о. міністра.

“Радий, що Сергій погодився змінити свою військову форму на цивільну. Певен, що це буде правильним”, - наголосив він.

Як повідомлялось, 24 травня генеральним директором Укрінформу призначили Сергія Череватого замість Олексія Мацуки, який обіймав цю посаду від листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-