Розгляд справи Князєва у ВРП перенесли на 17 червня

Розгляд справи Князєва у ВРП перенесли на 17 червня

Укрінформ
Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя України перенесла на 17 червня розгляд дисциплінарної справи стосовно судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду Всеволода Князєва.

Про це повідомляє пресслужба ВРП, передає Укрінформ.

Дисциплінарну справу стосовно Князєва було відкрито 16 квітня за результатами розгляду скарг щодо дисциплінарного проступку судді, які надійшли, в тому числі від Національного агентства з питань запобігання корупції.

Читайте також: Із Князєва зняли електронний браслет - правозахисники

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2023 року НАЗК і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди у 2,7 млн дол. керівництвом і суддями Верховного суду.

За версією слідства, хабар був за ухвалене 19 квітня 2023 року Великою палатою ВС рішення у справі про визнання законності придбання у 2002 році пакета акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату компанією Ferrexpo.

Під час пленуму Верховного суду 140 суддів підтримали висловлення тодішньому голові ВС Всеволоду Князєву недовіри. Також була ухвалена постанова пленуму про припинення повноважень голови ВС.

18 травня 2023 року Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання Князєва під вартою. Того ж дня ВАКС обрав ексголові Верховного суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 107,3 млн грн.

30 січня 2024 року розмір застави був зменшений до 18,168 млн грн, а 31 січня ця сума була внесена. Того ж дня Князєва звільнили з-під варти.

Читайте також: ВРП відсторонила Князєва від здійснення правосуддя до вироку або закриття справи

4 березня САП направила до ВАКС обвинувальний акт щодо Князєва.

27 травня правозахисна громадська організація Transparency International Ukraine поінформувала, що колегія суддів Вищого антикорупційного суду продовжила строки дії обов’язків Всеволоду Князєву, при цьому звільнила його від обов’язку носити електронний браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-