ДБР повторно затримало колишнього одеського військкома Борисова на виході із СІЗО

ДБР повторно затримало колишнього одеського військкома Борисова на виході із СІЗО

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Держбюро розслідувань затримали у Києві ексначальника Одеського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова після того, як за нього була внесена застава у сумі 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

«Працівники ДБР затримали експосадовця у Києві сьогодні, 28 травня. Йому повідомлено про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму у понад 142 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, приводом для затримання стала інформацію, що після сплати застави Борисов планував вийти зі слідчого ізолятора та переховуватися від слідства, зокрема виїхати за кордон.

Читайте також: ДБР завершило розслідування щодо колишнього одеського військкома-мільйонера

У ДБР нагадали, що відносно Борисова порушено кримінальне провадження за декількома статтями КК України. У 2023 році ДБР затримало колишнього військкома і суд помістив його під варту.

Спочатку суд призначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 150 млн гривень, однак поступово суди зменшили суму застави до 12 млн гривень.

Колишньому військкому вже було повідомлено про підозри: у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи; у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення; в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Як повідомлялося, начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений із займаної посади після оприлюднення інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

22 липня 2023 року колишньому одеському військкому оголосили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-