Україна працює над поверненням іще однієї групи депортованих дітей - Лубінець

Україна працює над поверненням іще однієї групи депортованих дітей - Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець висловив сподівання на повернення депортованих українських дітей та наголосив, що триває робота щодо повернення чергової групи.

Про це він сказав на брифінгу під час спільного моніторингового візиту омбудсменів України та Румунії до Чернівецької області, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу.

"Щодо повернення дітей. Чи очікую я, що до дати першого червня ми повернемо наступну групу українських дітей з російської депортації? Я не просто на це очікую, ми над цим із командою працюємо кожного дня. Але я не можу вам сказати, чи буде це завтра чи післязавтра, або першого червня, або першого липня. Але я скажу відверто, що українська влада робить усе від нас залежне, щоб це відбувалося кожного дня", - сказав Лубінець.

Читайте також: В Україну з тимчасово окупованих територій повернули ще 13 дітей

Він зазначив, що станом на сьогодні за офіційними даними підтверджено 19546 українських дітей, які були депортовані Російською Федерацією або примусово переміщені в межах тимчасово окупованої території України.

"Останню групу із 13 дітей ми повернули трохи більше тижня тому за допомогою посередництва Катару. Станом на зараз діти проходять психологічну реабілітацію та соціальну підтримку, які ми проводимо разом із дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ)", - додав Лубінець.

Присутня під час брифінгу омбудсменка Румунії Рената Вебер зауважила, що її країна на міжнародному рівні підтримує якомога швидше повернення депортованих дітей в Україну.

Як повідомлялося, із тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-