Сьогодні - Міжнародний день миротворців ООН: звернення Сирського

Сьогодні - Міжнародний день миротворців ООН: звернення Сирського

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський привітав українських миротворців з професійним святом.

Як передає Укрінформ, про це головнокомандувач ЗСУ написав у Фейсбуці.

За його словами, з 1992-го і до 2022 року військовослужбовці Збройних сил України брали активну участь у миротворчих місіях під егідою ООН.

«Протягом тридцяти років понад 44 тисячі українських воїнів пройшли через міжнародні миротворчі місії. Станом на 2022 рік Україна була дев’ятою країною за кількістю військовослужбовців у миротворчих місіях ООН», - нагадав Сирський.

«Але у зв’язку з початком російської широкомасштабної агресії було ухвалено рішення про відкликання українських миротворців. Це важливий крок, адже серед миротворців досвідчені кадрові військовослужбовці з бойовим досвідом, які потрібні були Україні у цей скрутний час», - підкреслив головнокомандувач.

За словами Сирського, протягом цих 30 років українські воїни зарекомендували себе мужніми, стійкими та професійними миротворцями.

Читайте також: Напередодні Саміту миру: що треба почути в заявах про припинення війни

«Весь світ назавжди запам’ятав жертовність і героїзм українців, які часто ціною власного життя рятували мирних, беззбройних людей від неминучої загибелі», - наголосив він.

Головнокомандувач подякував ветеранам-миротворцям «за подвиг в ім’я встановлення миру у всьому світі».

«Щиро дякую за ваш героїзм та стійкість! Особлива моя подяка кожному ветерану-миротворцю, який знову став до лав Збройних сил України і боронить нашу Батьківщину від російських окупантів та наближає мир на нашій українській землі», - додав Сирський.

Як повідомлялось, Міжнародний день миротворців ООН щорічно відзначається 29 травня.

Фото: Головнокомандувач ЗСУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-