ДСНС напередодні канікул запустила інформкампанію «Літні пригоди без шкоди»

ДСНС напередодні канікул запустила інформкампанію «Літні пригоди без шкоди»

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій у партнерстві з ЮНІСЕФ і Укрзалізницею запустили напередодні канікул інформаційну кампанію «Літні пригоди без шкоди».

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник ДСНС Олександр Хорунжий.

Він нагадав, що вперше цю кампанію ДСНС та ЮНІСЕФ провели торік. Статистика засвідчує наявність інтересу дітей до таких продуктів. Проте вона розрахована не лише на дітей, а й на їхніх батьків, бабусь та дідусів.

«Ми працюємо і від дитини до дорослого (через дітей дорослі можуть отримувати безліч інформації), і навпаки - бабусі і дідусі отримують інформацію, наприклад з газети «Палаючі новини» і вже, відповідно, виховують дітей», - сказав пресофіцер.

За його словами, особливістю цьогорічної кампанії є використання молодіжного сленгу, для кращого розуміння юною аудиторією. Водночас ЮНІСЕФ погоджувала кампанію з психологами, щоб вона була максимально прийнятною і інформаційно безпечною для дітей.

Серед матеріалів інформкампанії є, зокрема, брошури із наліпками, що люблять діти. «Там теж є правила поведінки на воді і алгоритми дій щодо поведінки у тій чи іншій ситуації», - розповів пресофіцер.

«Для літніх людей було випущено газету «Палаючі новини», яка фактично акумулює всі матеріали по літніх небезпеках - з прикладами і навіть з кросвордами... І це, зокрема, дуже класно діє на тих територіях, де, можливо, немає світла, на деокупованих територіях тощо», - сказав Хорунжий.

Серед основних напрямків інформкампанії - пожежна, мінна безпека, безпека на воді і на залізниці.

Цьогоріч до проєкту долучилася як партнер Укрзалізниця. Заступник директора департаменту з питань охорони праці УЗ Тарас Пасічник поінформував, що відповідна інформація розміщуватиметься, зокрема, у вокзальних комплексах, на сітілайтах, плакатах тощо.

Читайте також: Близько 84% укриттів повністю відповідають вимогам безпеки - глава ДСНС

Всі матеріали в електронному варіанті можна переглянути на сайті ДСНС, у розділі «Безпечні канікули».

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки спільно ЮНІСЕФ, ДСНС та Укрзалізницею презентували інноваційний безпековий урок для середньої школи «Літні пригоди без шкоди».

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-