Для військових запровадять іще один пакет стоматологічної допомоги

Для військових запровадять іще один пакет стоматологічної допомоги

Ексклюзив
Укрінформ
Кабмін, МОЗ та Нацслужба здоров'я планують запровадити ще один пакет стоматологічної допомоги для військовослужбовців, ветеранів та осіб, які отримали інвалідність унаслідок війни.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

За його словами, нині пакет протезування зубів для військових і ветеранів передбачає 14 984 грн на одну особу, ця сума покриває протезування до шести зубів. Однак певній кількості військових цього недостатньо, вони мають потребу у лікуванні зубів.

«І якщо говорити про комплексне лікування плюс протезування, то 14 894 грн недостатньо для деяких пацієнтів. Ми опрацьовували механізми, як покрити послуги з лікування тим військовим, які цього потребують. І зараз на виході проєкт постанови щодо лікування зубів для військовослужбовців, осіб, які отримали внаслідок війни інвалідність, ветеранів», - сказав Дубров.

Він висловив сподівання, що наступного тижня у програму буде включено можливість лікування, вартість цього пакета буде становити майже 25 тис. грн.

«Ми практично 95-97% відповідної категорії військовослужбовців зможемо закрити послугу по повній санації ротової порожнини. Вдячні Мінветеранів, які готові частину свого фінансування передати МОЗ для цієї програми. Оскільки у військовослужбовців однією з трьох топпроблем було саме лікування ротової порожнини», - сказав заступник міністра.

Таким чином, буде 2 пакети - з лікування зубів у межах 25 тис. грн і протезування до 6 зубів в межах 15 тис. грн.

«750 млн грн вже є на протезування, сподіваємося ще 1 млрд грн додасться для лікування»,- розповів Дубров.

За його словами, у перший місяць дії програми було небагато пацієнтів, близько 40, які за місяць завершили лікування. Протягом другого місяця по зубопротезування звернулося 210 пацієнтів.

Читайте також: Мобільний стоматкабінет з Тернополя вирушив на передову

Заступник міністра нагадав, що для отримання цієї послуги потрібне направлення стоматолога або командира частини, якщо військовій перебуває на службі. Але багато командирів підрозділів не знали про цю послугу, чим і можна пояснити невелику кількість пацієнтів на початку дії програми.

«Ми працювали з командуванням Медичних сил, Міноборони, щоб вони серед командирів військових частин проводили роботу й інформували, що це безкоштовно. Ми зараз маємо все більше пацієнтів, які звертаються по цю послугу», - сказав заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, майже 16 млн пацієнтів отримали медичну допомогу за Програмою медичних гарантій у 2023 році.

Фото: sluga-narodu.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-