Перед завершенням навчального року в школах проведуть «уроки стійкості»

Перед завершенням навчального року в школах проведуть «уроки стійкості»

Укрінформ
У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" та за підтримки МОН розроблено рекомендації для проведення уроків з ментального здоров’я — "уроків стійкості" — у закладах загальної середньої (7–11 класи) та професійної (професійно-технічної) освіти.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"Це серія з п’яти тематичних уроків, які проводяться щодня протягом навчального тижня і мають на меті допомогти учням розпізнавати свої емоції, а також пояснити, що варто підліткам робити, якщо вони не можуть з ними впоратися самостійно. Під час уроків також учні будуть опановувати вправи та практики психологічної самодопомоги", - йдеться у повідомленні.

Смисловим центром цих уроків буде анімований комікс для підлітків «Ден і Рора проти корпорації С». Це навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно у нементорський спосіб представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров'я. 

Як додали в МОН, своєю чергою освітяни отримують інструменти допомоги для психічної стабілізації дітей, які можна використовувати в подальшій роботі. Уроки можуть бути проведені класними керівниками або іншими педагогічними працівниками (за бажанням) та практичними психологами чи соціальними педагогами.

Читайте також: В Україні - місяць обізнаності про ментальне здоров’я

«Уроки стійкості» проводять в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", що ініційована першою леді Оленою Зеленською, за підтримки Міністерства освіти і науки України, у межах "Місяця обізнаності про ментальне здоров’я", що відзначається в травні.

Комікс створений Координаційним центром із психічного здоров’я КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" — ініціативи першої леді Олени Зеленської — за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я", який втілює організація Пакт.

Фото ілюстративне: Illustration David Le Deodic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-