Елітна нерухомість в Іспанії та автівки: справу колишнього одеського військкома Борисова передали до суду

Елітна нерухомість в Іспанії та автівки: справу колишнього одеського військкома Борисова передали до суду

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду обвинувальний акт за фактом незаконного збагачення ексначальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба бюро.

«Працівники ДБР скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у ході розслідування було встановлено факти придбання членами сімʼї фігуранта дороговартісних автомобілів з подальшим переміщенням за кордон, а також факти придбання елітної нерухомості за кордоном, загалом на суму понад 190 мільйонів гривень.

За даними слідства, різниця між вартістю набутих активів та законними доходами фігуранта та членів його сімʼї складає понад 140 мільйонів гривень. Походження цих коштів не підтверджується жодними документами.

Фігурант обвинувачується у ст. 368-5 ККУ (незаконне збагачення).

Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Суд арештував майно родини колишнього одеського воєнкома Борисова

У бюро нагадали, що колишній посадовець вийшов під заставу у 12 млн грн і планував переховуватись від слідства за кордоном. Проте працівники ДБР затримали його після виходу із слідчого ізолятора та повідомили про нову підозру в організації легалізації майна, одержаного злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Як повідомлялося, начальник Одеського обласного територіального центру комплектування Євген Борисов був звільнений із займаної посади після оприлюднення інформації про те, що його родина під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.

22 липня 2023 року колишньому одеському військкому оголосили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-