У Польщі висунули обвинувачення українцю в роботі на іноземну розвідку

У Польщі висунули обвинувачення українцю в роботі на іноземну розвідку

Укрінформ
Відділ Національної прокуратури у Любліні висунув обвинувачення 26-річному громадянинові України, якому інкримінують підбурювання інших людей діяти в інтересах іноземної спецслужби.

Справу чоловіка розглядатиме Окружний суд у Любліні, йому загрожує довічне ув’язнення, передає Укрінформ з посиланням на Національну прокуратуру РП.

Затримання особи відбулося 9 березня цього року, його справу вела Агенція внутрішньої безпеки Польщі.

Прокуратура звинувачує українця у «провокації та підбурюванні громадянина Польщі через комунікатор Messenger до участі в діяльності іноземної розвідки проти Польщі шляхом надання інформації у вигляді фотографій військової техніки, яка надається як допомога Україні, при перетині польсько-українського кордону в обмін на винагороду у 15 тис. євро...».

Крім того, за даними прокуратури, ця особа погрожувала одному з організаторів протесту польських перевізників на кордоні з Україною. У результаті особі висунуто звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу Польщі, йому загрожує довічне ув’язнення.

За поданням прокуратури чоловіка було заарештовано на три місяці.

Читайте також: У Польщі засудили 14 шпигунів з Росії, серед яких - українці і білоруси

Як повідомляв Укрінформ, глава польського уряду Дональд Туск нещодавно заявив, що останнім часом спецслужби Польщі затримали загалом 12 осіб, які планували акти саботажу і диверсії на території Польщі в інтересах Росії. Він також повідомив, що до нещодавньої пожежі у торговому центрі «Маривільська 44» у Варшаві, що сталася 12 травня, могли бути причетні спецслужби РФ.

Уряд Польщі вирішив збільшити чисельність військових, прикордонників і поліцейських на кордоні з Білоруссю і створити буферну зону завширшки 200 метрів, щоб захистити оборонців державного рубежу від агресивних дій нелегальних мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-