У виконувача обов’язків голови Конституційного Суду Головатого закінчилися повноваження

У виконувача обов’язків голови Конституційного Суду Головатого закінчилися повноваження

Ексклюзив
Укрінформ
У виконувача обов’язків голови Конституційного Суду Сергія Головатого закінчилися повноваження судді у зв’язку з досягненням ним 70-річного віку.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу керівник Управління комунікацій та міжнародного співробітництва КСУ Мар’яна Гайовська-Ковбасюк.

«У Сергія Головатого 30 травня припинено повноваження судді Конституційного Суду у зв’язку досягненням ним 70 років - граничного віку для перебування на посаді судді КС. Відтак із Головатим припинено трудові відносини», - сказала вона.

Оскільки у КС немає ні голови, ні його заступника, обов’язки голови Суду виконуватиме старший за віком суддя, зараз це Віктор Кривенко.

Читайте також: Конкурс до КСУ: у комітеті Ради прокоментували резонансні відео із кандидатами в судді

Крім того, КС працює на межі кворуму: чинними залишаються 13 суддів за необхідної кількості 18. Для ухвалення рішення Великої палати КС потрібно щонайменше 10 голосів.

Як повідомлялося, Головатий склав присягу судді КС у березні 2018 року. Восени 2019 року він був обраний заступником голови Суду.

З березня 2021 року Головатий став виконувати обов’язки голови КС після того, як Президент звільнив тодішнього очільника КС Олександра Тупицького.

Останній оскаржив указ Президента у Верховному Суді.

14 липня 2021 року Касаційний адмінсуд у складі ВС визнав незаконним указ Президента від 27 березня, яким він скасував указ Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького суддею КС.

Читайте також: Посли країн G7 закликали з'їзд суддів призначити суддю КСУ з-поміж кандидатур Дорадчої ради

Офіс Президента оскаржив це рішення до Великої палати Верховного Суду. Остаточного рішення у цій справі поки що немає.

ДБР відкрило кримінальне провадження щодо Тупицького. У листопаді 2021 року Офіс генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно нього.

За даними правоохоронців, нині він перебуває в Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-