Кожен третій українець живе в бідності - Світовий банк

Кожен третій українець живе в бідності - Світовий банк

Укрінформ
Впродовж останніх чотирьох років кількість бідних в Україні зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% від загального населення країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дані звіту Світового банку.

“Кількість українців, які живуть в бідності, з 2020-го року зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% населення на тлі продовження російського вторгнення, що ослаблює національну економіку”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за підрахунками Світового банку, загалом близько 9 млн українців зараз живуть у бідності. “Зростання рівня бідності пов’язане із зниженням працевлаштування, оскільки більш ніж п’ята частина дорослих, які до початку війни працювали, втратили роботу”, - зауважує Reuters.

Водночас у звіті звертається увага, що 85-92% українських лікарень досі повноцінно працюють, попри російські удари.

Також щонайменше 89% дітей віком 6-18 років продовжують навчання, хоча у регіонах, де найактивніше тривають бойові дії, 72% учнів відвідують заняття онлайн.

Окрім цього, звіт Світового банку вказує, що 97% пенсійних виплат та 85% трансферів іншої соціальної допомоги здійснюються в Україні вчасно. “Пенсії та інша соціальна допомога допомогли замінити дохід після втрати роботу серед вразливих груп”, - стверджує Reuters.

Як повідомлялося, за оптимістичним прогнозом Інституту демографії та соціальних досліджень, у 2033 році в Україні в кордонах 1991 року проживатимуть не більше 35 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-