Після зростання тарифу на електрику субсидії перерахують автоматично

Після зростання тарифу на електрику субсидії перерахують автоматично

Укрінформ
Пенсійний фонд України після збільшення тарифу на електроенергію автоматично перерахує розмір субсидій для громадян. Одержувачі отримають збільшені виплати у липні.

Про це пресслужба ПФУ повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«…одержувачам уже призначених субсидій для здійснення перерахунку розмірів виплат у зв'язку зі зростанням тарифу на електроенергію звертатись до органів Пенсійного фонду України не потрібно. Такий перерахунок буде проведено автоматично», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що такий порядок передбачено постановою Кабінету Міністрів від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

Читайте також: Гетманцев сказав, як цьогоріч зростуть видатки на соцдопомогу

Окремо у ПФУ підкреслюють, що оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці – липні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні 31 травня схвалив рішення про продовження дії положення про покладання спеціальних обов'язків (ПСО) на учасників ринку електроенергії, згідно з яким встановлюється єдина фіксована ціна для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт-год. до 30 квітня 2025 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-