Литва виділяє понад €12 мільйонів на відновлення школи і реабілітацію поранених в Україні

Литва виділяє понад €12 мільйонів на відновлення школи і реабілітацію поранених в Україні

Укрінформ
Уряд Литви схвалив нові ініціативи на підтримку України: Литва відновить школу в Миколаївській області та сприятиме реабілітації поранених українських бійців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє литовський мовник LRT

Кабінет Міністрів Литви на засіданні в середу схвалив дві нові ініціативи допомоги Україні - реконструкцію школи в Зеленому Гаю (Шевченківська сільська громада, Миколаївська область) та програму реабілітації та реінтеграції поранених і постраждалих від війни людей в Україні.

Орієнтовна вартість проєкту реконструкції школи в Зеленому Гаю становить 2,7 млн євро, з яких 1,35 млн євро - кошти державного бюджету, виділені для Фонду співробітництва з метою розвитку та гуманітарної допомоги, а решта - внесок цільового партнера. В рамках проєкту буде відбудована нова модульна школа з новим укриттям.

На фінансування та реалізацію програми реабілітації та реінтеграції поранених і постраждалих від війни в Україні передбачено до 10 мільйонів євро.

Читайте також: На Дніпропетровщині відкрили відновлений ліцей із бомбосховищем

Кошти Фонду розвитку співробітництва та гуманітарної допомоги призначені для реалізації трьох проектів: реконструкція Центру реабілітації спинномозкових травм лікарні Дніпровського державного університету; реконструкція реабілітаційного центру "Нескорені" на Львівщині, у селищі Брюховичі; зміцнення та розвиток послуг установ та організацій, що працюють у сфері реабілітаційних та реінтеграційних послуг.

Литовська установа, що реалізує проєкти, - Центральне агентство з управління проєктами. Затверджені ініціативи відповідають пріоритетам Литви щодо підтримки реконструкції та відновлення України, які відповідають найбільш нагальним потребам у сферах відновлення освітньої мережі України, медичної та психосоціальної реабілітації та реінтеграції, а також існуючій роботі Литви у цих сферах.

Як повідомлялося у квітні, підтримка України Литвою на той час становила близько одного мільярда євро, з яких близько 610 млн євро - військова допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-