Спілка журналістів започаткувала спеціальну нагороду для пресофіцерів

Спілка журналістів започаткувала спеціальну нагороду для пресофіцерів

Фото
Укрінформ
Національна спілка журналістів заснувала спеціальну нагороду "Пресофіцери важливі".

Серед перших лавреатів - колишній заступник командувача ОСУВ "Хортиця" зі стратегічних комунікацій, нині генеральний директор Національного агентства "Укрінформ" Сергій Череватий, речник Повітряних сил Ілля Євлаш та пресофіцер Роман Чоп, який служив на Бахмутському напрямку. Про це кореспондентові Укрінформу розповів голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Спілка журналістів започаткувала спеціальну нагороду для пресофіцерів / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Він підкреслив, що рішення про присудження цих нагород ухвалені саме за роботу цих лавреатів як пресофіцерів.

"З нагоди Дня журналіста сьогодні відбувається презентація спеціальної нагороди. Національна спілка журналістів засновує спеціальну відзнаку, яка називається "Пресофіцери важливі". Нею секретаріат НСЖУ нагороджуватиме тих фахівців пресслужб, які працюють у погонах і забезпечують комунікації, допомагають цивільним журналістам на фронті і фіксують воєнні злочини. Це спеціальна нагорода для пресофіцерів, як пошана від цивільних журналістів", - розповів Томіленко.

За його словами, сьогодні першими, хто отримав цю нагороду, стали вісім пресофіцерів.

"Четверо з них були героями нашого фільму до Дня військового журналіста - це Володимир Фітьо, Андрій Полухін, Євген Алмазов, Катерина Петренко. Сьогодні нагороду отримали Сергій Череватий, Ілля Євлаш, Роман Чоп", - поінформував голова НСЖУ.

Читайте також: Європейська федерація журналістів вимагає звільнити українських медійників з полону РФ

Отримуючи нагороду, Сергій Череватий відзначив, що "пишається своїми колегами, з якими був пліч-о-пліч під час київської операції, а потім відправився на схід". "Це унікальні фахівці. Гадаю, їхні фото, відеоматеріали - це уже історія, військовий епос, за яким потім будуть вивчати історію наші нащадки. Зараз у нас теж важливі місії, ми тримаємо зв'язок. Впевнений, що крок за кроком кожен з нас робитиме все для Перемоги. Саме завдяки нашій роботі всі знатимуть, яка ціна цієї Перемоги", - наголосив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні День військового журналіста відзначають 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-