За час повномасштабної війни з Росією загинув 91 представник медіа - Карандєєв

За час повномасштабної війни з Росією загинув 91 представник медіа - Карандєєв

Укрінформ
Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинув 91 представник медіа, 30 медійників перебувають у полоні.

Ще сотні захищають рідну землю в лавах Збройних сил України. Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані Національної спілки журналістів заявив т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв з нагоди Дня журналіста, повідомляє пресслужба МКІП.

«Та попри жахи війни, саме ви допомагаєте людям орієнтуватися у світі, що стрімко змінюється. Бажаю вам завжди залишатися об’єктивними та неупередженими. Всім міцного здоров’я, нових творчих здобутків, натхнення та успіхів у всіх ваших професійних починаннях. Нехай плідна праця завжди знаходить визнання та повагу серед читачів, глядачів та слухачів», - заявив очільник МКІП.

За його словами, журналісти виконують надважливу місію, адже на бойових позиціях та у тилу фіксують події повномасштабного вторгнення Росії в Україну і доносять світу оперативну правдиву інформацію.

Він висловив вдячність українським журналістам та представникам іноземних медіа за внесок у боротьбу проти загарбників, формування громадської думки та зміцнення демократії.

Читайте також: Сирський привітав журналістів із професійним святом і подякував за підтримку ЗСУ

«Вашу роботу важко переоцінити, адже її результат, кожен сюжет, кожна стаття чи кожна фотографія несе важливі меседжі, здатні змінити хід історії», - зауважив Карандєєв.

За його словами, «через російську агресію, на превеликий жаль, сьогодні Україна втрачає найцінніше - своїх людей». «Серед них - журналісти й медійники», - додав він.

Як повідомлялось, День журналіста - щорічне професійне свято працівників ЗМІ в Україні. Свято встановлено 25 травня 1994 року указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування визначено 6 червня - день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-