Причиною понад 41% всіх ДТП є перевищення дозволеної швидкості руху - поліція

Причиною понад 41% всіх ДТП є перевищення дозволеної швидкості руху - поліція

Укрінформ
Понад 41% усіх дорожньо-транспортних пригод з постраждалими і загиблими ― це перевищення дозволеної швидкості руху.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі для Українського радіо повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції, підполковник Олексій Білошицький.

"Головна причина дорожньо-транспортних пригод з постраждалими і загиблими ― понад 41% всіх ДТП ― це перевищення дозволеної швидкості руху", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про результати роботи камер автофіксації, Білошицький повідомив, що за 4 роки роботи системи кількість дорожньо-транспортних пригод із постраждалими знизилась утричі саме в місцях встановлення камер.

Читайте також: Поліція від початку повномасштабної війни розшукала понад 27,7 тисячі дітей

"Якщо раніше таких ДТП в середньому було 541, то зараз ― 175. Тобто втричі менше, ніж раніше. І наш підхід до діяльності системи відкритий... ми встановлюємо камери лише у місцях концентрації ДТП", - сказав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Він зазначив, що в областях, де тривають бойові дії, екіпажі патрульної поліції працюють у взаємодії з підрозділами військової служби правопорядку, які займаються саме безпекою дорожнього руху серед військовослужбовців та інших осіб. Але систему автоматичної фіксації там недоцільно відновлювати, "не та обстановка".

В Україні на сьогодні працюють 265 приладів контролю у місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками, камери функціонують у 25 містах та 15 областях, крім областей, де тривають бойові дії.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня заступник міністра внутрішніх справ Леонід Тимченко поінформував, що на дорогах України працюють понад 250 камер автофіксації порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-