Швейцарія виділяє Україні $66 мільйонів на цифровізацію державних послуг

Швейцарія виділяє Україні $66 мільйонів на цифровізацію державних послуг

Укрінформ
Федеральна рада Швейцарії на засіданні 7 червня продовжила підтримку України у сферах цифровізації та електронного урядування, затвердивши на ці цілі 58,7 мільйона ​​швейцарських франків (майже $66 мільйонів) протягом наступних чотирьох років.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Оскільки проєкт «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) успішно оцифровує послуги, що надаються державою, і сприяє прозорості в українському управлінні, Федеральна рада вирішила, що Швейцарія продовжить підтримувати проєкт. Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (SDC) виділить загалом 58,7 мільйона ​​швейцарських франків упродовж 2024–2028 років», - заявили в уряді.

Зазначається, що фінансування, що надходитиме з бюджету міжнародного співробітництва, буде зосереджене, зокрема, на проєктах у регіонах, які безпосередньо постраждали від війни.

«Серед ключових сфер уваги будуть охорона здоров’я, освіта та гуманітарне розмінування», - додали в уряді.

Читайте також: Єдина інформсистема сприятиме спрощенню соціальної підтримки громадян - Мінсоцполітики

Швейцарія оголосить про свою підтримку у сферах цифровізації та електронного урядування на наступній Конференції з відновлення України, яка відбудеться 11 та 12 червня в Берліні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Швейцарії 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. Уряд також заявив, що «на цьому етапі» Росія не входить до числа 160 делегацій на саміт.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-