В Україні потребують реорганізації понад 100 закладів профтехосвіти

В Україні потребують реорганізації понад 100 закладів профтехосвіти

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні потрібно реорганізувати понад 100 закладів професійно-технічної освіти, де кількість учнів становить менше ніж 150.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник міністра освіти та науки Дмитро Завгородній.

«В Україні є близько 600 закладів профтехосвіти, і в понад 100 з них навчається менше 150 учнів. Такі заклади, де менше 150 учнів зараз, у довгостроковій перспективі існувати не будуть, їх потрібно приєднувати до більших закладів. Минулого року ми приєднали кілька десятків, і цього теж плануємо», - зазначив Завгородній.

За його словами, нині потрібно багато інвестувати в модернізацію навчання і програм у сфері сільського господарства, металургії, машино- та приладобудування, електроніки, електротехніки. Цього року держава спрямує понад 550 млн грн на оновлення обладнання у закладах профтехосвіти. Модернізація відбувається і завдяки міжнародним проєктам.

Читайте також: Заклади профтехосвіти отримають ₴500 мільйонів на переобладнання майстерень

Водночас, зазначив Завгородній, у профтехосвіті з’являються нові професії. Серед них - майстер із обслуговування систем відновлюваної енергетики, таких фахівців уже готують у кількох навчальних закладах.

Як повідомляв Укрінформ, десять закладів профтехосвіти, що розташовані вздовж прифронтової лінії від Сумської області до Одеської, отримають 67,3 млн грн на оновлення навчальних приміщень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-