У Міноборони розповіли, скільки жінок наразі служать в ЗСУ

У Міноборони розповіли, скільки жінок наразі служать в ЗСУ

Укрінформ
У лавах Збройних сил України нині служать понад 67 тисяч жінок, більшість яких є військовослужбовицями.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова в програмі Small Talk, передає Укрінформ.

«Наразі у нас в Збройних силах понад 67 тисяч жінок, з яких 19 тисяч - це працівниці, всі інші - це військовослужбовиці», - сказала Калкмикова.

За її інформацією, кількість жінок у армії почала збільшуватися ще з 2014 року, а після 24 лютого 2022 року ця динаміка прискорилася попри те, що мобілізація жінок в Україні не здійснюється.

Калмикова зазначила також, що сьогодні жінки все частіше обирають в армії професії, які не вважаються жіночими за замовчуванням. Вони виявляють бажання стріляти, керувати артилерійськими установками, дронами тощо.

Читайте також: Жінки можуть служити в усіх родах військ ЗСУ - радниця командувача Сухопутних військ

«У 2018 році було змінено законодавство, і жінки отримали право обіймати посади в ЗСУ… Водночас, на жаль, у нас досі спостерігається проблема із просуванням жінок по службі. Зараз ми шукаємо шляхи, щоб врегулювати це питання. Щоб жінки, які хочуть будувати кар'єру в Збройних силах, мали цю можливість», - додала заступниця міністра.

Як повідомлялося, після російського повномасштабного вторгнення кількість жінок в Збройних силах України зросла на 40%. Станом на початок 2024 року загальна кількість жінок, які працювали і служили в ЗСУ, становила понад 62 тисячі, серед них 45 587 військовослужбовиць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-