Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до «ексберкутівця» Абісова

Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкцій до «ексберкутівця» Абісова

Укрінформ
Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду України про застосування санкцій до колишнього командира підрозділу міліції «Беркут» Юрія Абісова, який сьогодні є співголовою Регіонального відділення всеросійського народного фронту в Республіці Крим.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба міністерства у Фейсбуці.

«10 червня 2024 року Мін’юст подав до Вищого антикорупційного суду позов про застосування до Абісова Юрія Миколайовича санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції»», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Абісов є колишнім командиром підрозділу міліції «Беркут».

За інформацією Мін’юсту, сьогодні він є співголовою Регіонального відділення всеросійського народного фронту в Республіці Крим, що є коаліцією громадсько-політичних організацій, створеної за пропозицією президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Чотирьом колишнім «беркутівцям» із Севастополя оголосили підозру у держзраді

Крім того, як вказується у повідомленні, Абісов виступає в ЗМІ з антиукраїнською, проросійською пропагандою та спонукає громадян РФ до надання матеріальної допомоги російським військам.

Як повідомлялося, раніше Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави активи пов’язаної з Росією компанії SIA Royal pay Europe, а саме цінні папери та кошти на загальну суму понад 1,8 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-