Аби не втік за кордон: експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва залишили під вартою без права на заставу

Аби не втік за кордон: експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва залишили під вартою без права на заставу

Укрінформ
Київській апеляційний суд 5 червня залишив під вартою без права на заставу колишнього президента компанії "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва. За рішенням суду першої інстанції він перебуватиме в СІЗО до 19 липня цього року.

Як передає Укрінформ, про це Суспільному повідомив адвокат Богуслаєва Руслан Волинець.

За його словами, прокурор, попри завершення розслідування, просив залишити запобіжний захід в силі через ризики: вплив на свідків, втеча за кордон, знищення або спотворення доказів, продовження здійснення злочину. З них суд підтримав перші два.

"Прогнозовано продовжили (запобіжний захід – ред.). Хоча насправді по "втечі за кордон" – просте, логічне питання. Кажу суддям, от у нас зараз засідання відбуваються раз на місяць, буває два рази. У нас там, умовно, 40 томів справи, 50 свідків. Тобто це до вироку, ну, в кращому випадку, – років три, а то і всі п'ять. А навіщо йому (Богуслаєву – ред.) зараз тікати? Якби він знав, що завтра його можуть посадити на 15 років, і він втікає – це логічно. Він розуміє, що вирок буде через три чи п'ять років. Ходи собі, судись, доказуй. То навіщо йому зараз тікати?" – сказав захисник Богуслаєва.

Волинець додав, що адвокати разом із Богуслаєвим майже ознайомилися із доказами у справі.

Наступне судове засідання у справі Богуслаєва відбудеться на початку липня.

Як повідомлялося, 23 жовтня 2022 року СБУ затримала Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі" за підозрою у колабораційній діяльності та пособництві РФ. Затримання відбулося в межах кримінального провадження про незаконне постачання з боку "Мотор Січі" товарів військового призначення для російської штурмової авіації.

Читайте також: СБУ передала до суду справу Богуслаєва й арештувала його активи на понад ₴12 мільярдів

За даними слідства, посадовці налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій авіадвигунів до Росії. Отриману продукцію загарбники використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів.

Підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

У квітні поточного року Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів експрезидента АТ "Мотор Січ" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка.

Фото: СХЕМИ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-