До України з РФ повернули 16-річного хлопця

До України з РФ повернули 16-річного хлопця

Укрінформ
На територію України повернули 16-річного хлопця, якого родичі вивезли з Лисичанська до Воронезької області в Росії.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в Телеграмі.

"Мінреінтеграції долучилося до повернення хлопця, якого з ТОТ вивезли до рф. У тісній співпраці з МЗС, Посольством України в Білорусі, Генконсульством України в Любліні й за сприяння Української мережі за права дитини Мінреінтеграції вдалося організувати повернення", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнюють, що до Мінреінтеграції звернувся військовослужбовець Збройних сил Ілля, який повідомив, що в Росії перебуває його молодший брат Святослав.

"Святослав дуже хотів повернутися в Україну, але самостійно зробити цього не міг. Тривалий час старший брат Ілля намагався самотужки знайти способи його повернути. Телефонував у різні інстанції в Україні, але йому відмовляли або кудись перенаправляли. Подальшу долю брата вирішив телефонний дзвінок на гарячу лінію Мінреінтеграції", - йдеться в дописі.

Зазначається, що 18 червня Святослав прибув до України. Водночас на Фейсбук-сторінці Української мережі за права дитини додають, що 16-річний Святослав та його брат не мають батьків. З початком повномасштабної війни Ілля пішов у військо. У цей час Святослав жив з тіткою у Лисичанську.

"Коли перебувати у місті стало дуже небезпечно, тітка вивезла хлопця у Воронезьку область (хоча раніше обіцяла старшому племіннику вивезти брата в інше місто України). У рф вона зробила йому російське громадянство та відправила на навчання у російську школу. Усе це відбувалось без згоди Святослава", - повідомляють в Українській мережі за права дитини.

Читайте також: Із 46 викрадених Росією вихованців Херсонського дитбудинку повернули лише сімох

Повідомити про факт незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію РФ можна профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також діють гарячі лінії: Мінреінтеграції – 15-48 або Національного інформаційного бюро – 16-48.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-