В Україні зафіксували понад 300 випадків сексуального насильства з боку військових РФ

В Україні зафіксували понад 300 випадків сексуального насильства з боку військових РФ

Відео
Укрінформ
Українські правоохоронці зафіксували понад 300 випадків сексуального насильства з боку російських військових по відношенню до жінок, чоловіків і неповнолітніх.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця генерального прокурора Вікторія Літвінова на пресконференції щодо реагування на сексуальне насильство під час війни.

“Офіс генерального прокурора зафіксував понад три сотні фактів сексуального насильства, пов’язаного з війною. Але реальна кількість постраждалих набагато більша, оскільки російські військові чинять сексуальне насильство на всій окупованій території. Він нього страждають як жінки, так і чоловіки, і навіть діти. Від сексуального насильства потерпають незаконно утримувані цивільні та військовополонені”, - сказала вона.

Заступник генпрокурора поінформувала, що українські правоохоронці ідентифікували і повідомили про підозру у вчиненні сексуального насильства 49 російським військовим, до суду направили 29 обвинувальних актів і отримали уже п’ять вироків українських судів.

Літвінова зазначила, що зібрані у ході розслідувань факти свідчать, що російське військове командування не робить нічого, щоб запобігти сексуальному насильству, а навпаки — заохочує його.

“Сексуальне насильство використовується з метою залякування і приниження. Сексуальне насильство є зброєю для знищення українців як нації”, - сказала вона.

Літвінова додала, що українські правоохоронці розслідують злочини за фактом сексуального насильства за спеціальною методикою, щоб не нашкодити потерпілим, а навпаки — допомогти. Для цього залучають психологів і надають всебічну підтримку постраждалим.

Читайте також: Понад 140 постраждалих від сексуального насильства під час війни подали заяви на репарації

Нагадаємо, 19 червня є Міжнародним днем боротьби з сексуальним насильством в умовах війни.

Цю дату було засновано резолюцією Генасамблеї ООН від 19 червня 2015 року з метою привернення додаткової уваги до проблеми сексуального насильства в умовах міжнародних і внутрішньодержавних конфліктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-